Αναγνώστες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ομορφιά της Παράδοσης

                   Έξυπνα Τips που προέρχονται από τις γλυκιές γιαγιάδες μας:

  • Όλοι θέλουμε το μπουκέτο λουλουδια που έχουμε στο βάζο μας να κρατήσει ανθισμένο λίγο παραπάνω, και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε διαλύοντας στο νερό τους μια ασπιρίνη.
  • Ένα άλλο τιπ για να αντέξουν   τα λουλούδια σας στο βάζο για περισσότερο, δεν έχετε παρά να διαλύσετε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε ζεστό νερό και να το ρίξετε στο βάζο με τα λουλούδια.   
  • Αυτό το τρικ δεν το έχω δοκιμάσει για να πω την αλήθεια αλλά είναι πολύ χρησιμο. Για να καθαρίσουμε την επιφάνει του σίδερου μας σιδερώνουμε για λίγη ώρα ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και έτσι η επιφάνεια του σίδερου θα γυαλίσει και θα καθαρίσει και πάλι.
  • Πως να ξεβουλώσουμε γρήγορα και εύκολα τους σωλήνες! Ρίχνοντας λίγο βραστό ξίδι και ξεπλένοντάς το έπειτα με καθαρό βραστό νερό ή Αν ρίξετε, επίσης, λίγη μαγειρική σόδα μαζί με μια κούπα ξίδι για δέκα λεπτά και μετά ξεπλύνετε με λίγο βραστό νερό πάλι θα ξεβουλώσουν οι σωλήνες σας
  • Και για να ξεβουλώσουμε το σωλήνα του νεροχύτη πίχνουμε μια κούπα αλάτι, μια κούπα μαγειρικής σόδας και αμέσως μετά βραστό νερό στο σωλήνα της αποχέτευσης 
  • Πως να εξαφανιστούν από τα ρούχα οι λεκέδες από ιδρώτα Τρίβοντας τα λερωμένα ρούχα με νερό στο οποίο έχω αραιώσει ξίδι ή χυμό λεμόνι
  • Αν τα ψεκάσω με λίγο νερό ανακατεμένο με μαλακτικό ρούχων προτού ξεκινήσω να τα σιδερώνω τα ρούχα μου θα είναι μαλακά και δεν θα χρειαστεί να καταβάλω κόπο και ιδιαίτερη προσπάθεια. Επίσης τα ρούχα μου θα μοσχοβολάνε φρεσκάδα. Και, όταν λέμε λίγο μαλακτικό εννοούμε λίγο: μια μεζούρα σε ένα λίτρο νερό. 
  • Για να δυναμώσουν τα νυχάκια μας ο κρόκος αυγού μπορεί να κάνει θαύματα. Τον χτυπάμε καλά, τον χύνουμε σε ένα μπολάκι και βάζουμε τα χέρια μας για λίγα λεπτά.   
  • Τα σκασμένα χείλη μου θα ηρεμήσουν με λίγο μέλι. 
  • Ένα τρικ το οποίο θέλω σίγουρα να δοκιμάσω (όταν έρθει η επόχή των φράουλων) είναι να τρίψω φρέσκες φράουλες  στα δόντια μου και τα ασπρίζει θεαματικά!! Λέτε να γλιτώσω τον οδοντογιατρό.. :Ρ  
                                     ΤIps  Για την Κουζίνα
    • Για να μην μου ξεραθεί το κρέας κατα τη διάρκεια του μαγειράματος, το αλείφω με βούτυρο, το τυλίγω με αλουμινίχαρτο και να το βάζω στο φούρνο.
    • Οι λεκέδες από λάδι πάνω στην κουζίνα είναι αρκετά δύσκολοι ν' αφαιρεθούν. Μια λύση είναι να ρίξουμε αμμωνία πάνω τους, να ανοίξω το μάτι ή το φούρνο για να ζεσταθεί ελαφρά, να την αφήσω να δράσει για 10 λεπτά και έπειτα να τη τρίψω για να φύγει αυτοι κ οι λεκέδες μαζί!
    • Ένα νουλάπι μυρίζει κλεισούρα? Βράζω λίγοφρέσκο γάλα και το αφήνω μέσα σε ένα ποτήρι να κρυώσει μέσα στο ντουλάπι κ το κλείνω Όταν θα το ξανανοίξουμε δν θα πιστεύετε πως θα μυρίζει..
    • Οι σωστές θερμοκρασίες για τηγάνισμα:
    130-145 βαθμοί κελσίου είναι ιδανική για τηγανητά που περιέχουν πολύ νερό, όπως οι πατάτες και κάποια λαχανικά.
    155-170 βαθμοί κελσίου όταν χρησιμοποιώ βούτυρο ή αλεύρι.
    175-190 βαθμοί κελσίου είναι η καταλληλότερη για ψαρικά και θαλασσινά όπως καλαμαράκια, κροκέτες κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: